Jon Tarifa

GOOD MUSIC for GOOD PEOPLE

BLOGS


PHOTOS

SONGS
BIO


Als klein jochie in Albanië wilde Jon Tarifa maar één ding: profvoetballer worden. Hij had geen knuffelkonijn in z’n bedje maar een bal. Gelukkig had hij ook nog een plan B: zanger worden. Hij keek namelijk vol bewondering naar zijn  nichtje Eneda die de hele familie stil kreeg met haar mini optredens toen ze een jaar of zes was. Dát leek Jon ook wel wat…

Door een blessure was het met zijn voetbalcarrière snel afgelopen. Dus schakelde hij over naar dat andere plan. Zijn vader was diplomaat en het gezin verhuisde eerst van Albanië naar Amerika, en later door naar Nederland. Jon Tarifa kwam in Den Haag aan met een hoofd vol muziek. 

Hij zat als snel in een bandje; Nucleair Family. Jon Tarifa was gek op die ouderwetse ‘boombap’ hiphopsound; een dj, samples en rap in het Nederlands en Engels. Na een paar mooie jaren gingen ze in 2006 als goede vrienden uit elkaar. Jon kon in L4 terecht, in die band zaten al twee rappers van het voormalige R.O.O.O.M. en Nucleair Family ging verder als Kern Koppen.

In 2011 besloot Jon Tarifa solo te gaan. Hij ontmoette een trompettist en liet zijn band uitgroeien tot een soort swingende Verenigde Naties; de bandleden komen uit Duitsland, Suriname, Polen, Letland, Litouwen, Nederland en natuurlijk Albanië. 

Een internationale band vraagt om een internationale aanpak: Jon Tarifa lanceerde zijn debuutsingle in vier landen tegelijk. Hij stond op het Curaçao North Sea Jazz festival, speelde op Noorderslag in 2015 én 2015 en kreeg vijf jaar achter elkaar de handjes in de lucht op Parkpop. 

Samen met Stargate Music producers Holger Schwedt (Go Back To The Zoo, Bløf, Postmen, Anouk) & Sander Rozeboom (Caro Emerald, Eleonor Coco, IOS) sleutelde Jon Tarifa aan een nieuwe sound met meer zang en minder rap. En dat klinkt lekker! (Link naar single)
 
Met Jon's nichtje Eneda Tarifa gaat het trouwens ook goed: zij komt dit jaar uit voor Albanië op het Eurovisie Songfestival! 

http://www.jontarifa.com

https://www.facebook.com/JonTarifa

https://twitter.com/JONTARIFA

 

Boek deze artiest
Neem contact op met onze boekingsafdeling voor tarieven en beschikbaarheid.