Eleonor Coco

Indiepop

BLOGSPHOTOS

SHOP


EP "U" van Eleonor Coco
€ 15,00
Naar de webshop

SONGSBIO


Eleonor Coco leerde spelen op 'Frank', een valse gitaar uit 1908. Ze had Frank geërfd van haar Uruguayaanse opa Angel, een virtuoos tangomuzikant. Eleonor heeft haar opa nooit ontmoet, want haar moeder moest toen zij 15 was vluchten uit Uruguay, waar toen een dictator aan de macht was. Een paar jaar later kwam haar moeder in Nederland terecht, waar Eleonor het levenslicht zag; een druk, creatief en eigenwijs meisje, met Amsterdamse bravoure en de passie van een latina. 

Op de middelbare school noemde Eleonor zich 'Coco', de naam die ze het liefst had willen hebben. Haar muziekleraar vroeg haar wat ze wilde doen. Dat wist ze wel: gitaar leren spelen! Ze viste 'Frank', uit zijn koffer en speelde drie maanden lang elke dag, tot bloedens toe soms.

Ze schreef haar eerste liedje: "Petals". Dat moesten mensen horen, dus stoer klom ze bij het open podium van haar school de buhne op. Een klein meisje met een gitaar, een mooie stem en een grote bek. Opeens was ze populair op school, en wisten mensen wie ze was. Dat smaakte naar meer. Ze wilde verder met muziek en kocht een semi-akoestische jazzgitaar die ze 'Costello' noemde. 

Soms is ze Eleonor, soms is ze Coco. Haar liedjes gaan over de liefde, relaties, de omslachtigheid, aantrekken en afstoten en alles wat erbij komt kijken. Zelf zegt ze daarover: "Ik probeer zo min mogelijk nummers over mezelf als persoon te maken, omdat ik nog niet zeker ben wat of wie ik precies ben.
 Coco, Eleonor of geen van beide. 
Coco representeert al het gekke en grappige van mijn persoonlijkheid. Eleonor representeert mijn woede en passie om verder te komen. Soms strijden die twee met elkaar. 
Het is zwart of wit."

Op school werd Eleonor -alias Coco- gekoppeld aan jongens die ook muziek maakten en waren ze een band. De eerste uitdaging was de Kunstbende, waarvan ze meteen de voorronde wonnen. Op 29 juni 2013 won Eleonor/Coco de grote finale van de Kunstbende.

In april 2015 heeft Eleonor Coco samen met Stargate Music haar eerste single 'Bring U Back' gereleased. Daarmee werd ze in april 2015 bekroond tot kersvers 3FM Serious Talent. In oktober werd haar derde single 'In dreams' gereleased, afkomstig van haar debuut-EP “U”, die eerder dit jaar op vinyl verscheen dankzij een succesvolle crowdfunding campagne. In het najaar stond ze in de Popronde en in het voorjaar van 2016 komt haar tweede EP uit. 

 

https://www.facebook.com/cocotheband

https://twitter.com/_eleonor_

 

 

Boek deze artiest
Neem contact op met onze boekingsafdeling voor tarieven en beschikbaarheid.