Alex Green

#singer #dancer #glorious

BLOGSPHOTOS

SONGSBIO


Alex Green (1984) werd geboren als Sander van der Ven. Op jonge leeftijd zat het hem, zacht uitgedrukt, niet mee. Als 12-jarige jongen moest hij het plotselinge verlies van zijn vader verwerken. Het raakte hem hard, maar legde tegelijkertijd de basis voor de singer-songwriter Alex Green. De Brabantse Sander vond het namelijk een mooi idee om de naam Alex te gebruiken als artiestennaam: dat was immers de naam die zijn vader hem had willen geven bij zijn geboorte. 'Green' koos hij als knipoog, omdat hij zich nog zo ‘groen’ voelt in de muziekindustrie. 

Muziek heeft altijd een belangrijke rol in Alex’ leven gespeeld. Zijn moeder werkte in de klassieke muziek en nam hem op jonge leeftijd al mee naar concerten en pianolessen. Toch was het in eerste instantie niet de muziek die roept, maar dans: Alex blijkt een enorm getalenteerd hiphopdanser. Hij won een kast vol prijzen bij internationale danswedstrijden en richt op zijn 19e zijn eigen, snel groeiende dansschool in Noord-Brabant op.

De muziek blijft echter lonken. In de danszaal staat een piano waar hij zijn vrije uurtjes achter zit en ook werkt hij veel aan eigen nummers. Eén van die nummers, Als Je Van Mij Bent, wordt door boyband B-Brave met veel succes uitgebracht.

Alex neemt uiteindelijk zomaar een eigen liedje op, wat zijn beste vriend op YouTube zet. Dat filmpje zet Alex’ leven op zijn kop. De scouts van muziekstudio Stargate Music spotten het filmpje: “Ik zag Alex op YouTube en wist meteen dat ik met hem wilde werken”, zegt Holger Schwedt, Senior Producer en eigenaar van Stargate Music. “Niet veel later zat hij dan ook bij ons in de studio om zijn debuutsingle Glorious op te nemen. Op het eindresultaat ben ik erg trots!”

“Met mijn muziek wil ik een boodschap van optimisme overbrengen, een positieve blik op de toekomst”, legt de 30-jarige Alex uit. “Juist als je moeilijke dingen in je leven hebt meegemaakt, zoals ik, kun je er sterker uit komen. Daar gaat mijn single Glorious over.” 

In januari 2015 werd Alex Green uitgeroepen tot Radio 2 Talent. Een hele eer die hem de nodige publiciteit en optredens opleverde. Alex stond o.a. in het voorprogramma van Bo Saris. In mei bracht hij zijn tweede single You're no Good uit, wat ook door hemzelf geschreven werd. 

Quotes:
Charly Luske
"Dat is geen verkeerde clip en track!! Mooie stem man. Lekker bereik... :)"

Roel VanVelzen
"VET refrein zeg, pff!"

Kijk voor meer informatie over Alex Green op:
http://www.alexgreenworld.com 

https://www.facebook.com/alexgreenworld 

Boek deze artiest
Neem contact op met onze boekingsafdeling voor tarieven en beschikbaarheid.